Nieuwe website in opmaak
Only Administrator
  Ons bedrijf Official OMG Dealer Official Mitsubishi Dealer Aanbod Tweedehands heftrucks Mobiele laadramp Verhuur heftrucks op lange- en korte termijn Service op alle merken Contactinformatie Heftrucks Durnez Nederlands Français
 
De Mitsubishi EDiA EX heftruck wint prestigieuze Red Dot onderscheiding


Wendbaarheid opnieuw uitgevonden.

De Mitsubishi EDiA EX heftruck wint prestigieuze Red Dot onderscheiding

Tijdens de uitreiking van de befaamde Red Dot 2015 Designprijs voor Innovatie, prees de jury de Mitsubishi EDiA EX vooral om haar buitengewone wendbaarheid en het ongekende reactievermogen.

Het is al de tweede keer in drie jaar tijd dat Mitsubishi deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Men hoeft maar even naar het revolutionaire ontwerp te kijken en het is duidelijk waarom.

Bij de ontwikkeling van de EDiA EX lieten de ontwerpers bij Mitsubishi zich vooral leiden door de grootste ergernissen en problemen waarmee heftruckchauffeurs te maken krijgen.

Het ontwerpteam begon het grootste klantenonderzoek dat ze ooit hadden opgezet en spraken met zowel managers als gebruikers uit allerlei bedrijfstakken. Het onderzoek werd in maar liefst acht verschillende landen uitgevoerd. Het resultaat? Een 80 volt elektrische heftruck die zich uitstekend weert in de krappe ruimte en bovendien comfortabel, gemakkelijk en reactief aanvoelt. De truck kan bovendien zowel binnen als buiten ingezet worden, zonder enige modificatie of aanpassing.

De vierwielbesturing zorgt er aan de achterzijde voor dat de wielen onder een hoek van maar liefst 100° kunnen draaien. Tegelijkertijd kunnen de voorwielen onafhankelijk van elkaar draaien dankzij toepassing van dubbele motors. De grip op zelfs het gladste oppervlak blijft optimaal.

Het Intelligent Cornering System anticipeert uitstekend en assisteert tijdens het nemen van een bocht. De EDiA EX kan een bocht soepeler, veiliger en sneller nemen dan welke andere heftruck dan ook. Ook kan de machine door dit systeem veilig werken in krappe ruimten. Het voor heftrucks kenmerkende ‘eerste duwtje’ ontbreekt bij het wegrijden, waardoor bandenslijtage aanzienlijk minder is. Tenslotte wordt de kans op schade aan goederen of stellingen in smalle gangpaden gereduceerd.

Het meest opmerkelijke van de EDiA EX is toch het Sensitive Drive System (SDS), dat zorgt voor een ongekend reactievermogen en heerlijk voorspelbaar rijgedrag. Bij Mitsubishi Forklift Trucks noemen ze dat 'driveability'. De intelligente software zorgt ervoor dat de heftruck aanvoelt wat de bestuurder verlangt – al vanaf de eerste handeling. Het past automatisch de prestaties van de heftruck aan, waardoor de bestuurder meer vertrouwen krijgt en productiever kan zijn.

De heftruck is ontworpen voor zowel buiten als binnen. De EDiA EX is IPX waterproof voorbereid en doet zelfs in de regen zijn werk zonder morren.

De EDiA EX heeft het vermogen en de kracht van een heftruck met verbrandingsmotor, maar de veelzijdigheid, programmeerbaarheid en zuinigheid van een schone 80 Volt machine.

De Red Dot prijs bleek ook een erkenning van de innovatieve, bestuurdersvriendelijke kenmerken. Mede dankzij de revolutionaire vingertip bediening kan een bestuurder accuraat en veilig werken, zonder al teveel inspanning.

Door de toekenning van deze Red Dot prijs, sluit Mitsubishi aan bij een illuster rijtje winnaars, waaronder BMW, Apple, Porsche en Bose. De Red Dot wedstrijd bestaat al vanaf 1955 en beloont uitzonderlijke producten die aantonen dat ontwerp een integraal onderdeel van een innovatieve productoplossing is."

Voor meer informatie over de Red Dot prijzen, bezoek www.red-dot.org.

Voor meer informatie over de prijswinnende EDiA EX: ga naar www.edia-mitsubishi.com

 
Reddot Award 2015

RedDot award

Reddot Award 2015


 
  Cookie en Privacy Webdesign TopDot